Mendekati Poker Dalam Talian Dengan Psikologi yang Tepat

Terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan oleh pemain untuk berdaya saing di poker dalam talian. Keperluan poker yang paling jelas adalah wang untuk bermain dan kemahiran untuk menang, tetapi tanyakan kepada mana-mana profesional dan mereka akan memberitahu anda bahawa menguasai poker semuanya ada di kepala anda. Tidak cukup untuk mengetahui permainan di atas kertas; anda mesti dapat memainkannya di atas perasaan. Ini bermakna tidak kira seberapa dalam timbunan anda atau berapa lama anda bermain, anda tidak akan melangkah jauh tanpa kesabaran, tumpuan dan keyakinan yang tinggi.

Banyak pemain poker yang berhasrat terganggu oleh ketidakmampuan mereka untuk Kiss918 mengambil kerugian, belajar daripadanya dan teruskan. Faktanya adalah, dalam poker langsung dan dalam talian, anda akan kalah lebih kerap daripada yang anda menangi. Inilah sebabnya mengapa pemain yang melihat setiap kegagalan mengalirkan wang simpanan mereka dengan cepat. Strategi paling bijak adalah untuk mengurangkan kerugian anda dan memanfaatkan sepenuhnya kemenangan anda. Ingatlah bahawa pemain rata-rata hanya memperoleh wang dalam salah satu daripada tujuh kejohanan. Anda mungkin perlu membuat simpanan wang anda dari dalam saku untuk masa yang lama sebelum kebiasaan poker anda bertahan, tetapi itu tidak bermakna anda harus membuang wang anda.

Sekiranya anda seorang amatur relatif dalam hal poker dalam talian, maka kaedah terbaik untuk melindungi wang anda dan belajar dari kerugian anda adalah dengan menetapkan had. Menetapkan had membuat anda tetap fokus dan membantu anda mengesan perkara yang anda lakukan dengan betul dan yang salah. Ini juga memudahkan anda melihat apakah nisbah kemenangan / kerugian anda bertambah baik seiring berjalannya waktu.

Poker berasaskan kemahiran, tetapi masih mempunyai unsur kebetulan, jadi kadang-kadang walaupun anda melakukan semuanya dengan betul, anda masih boleh kalah. Senario ini cenderung menimbulkan keadaan mental yang disebut “kecondongan.” Kemiringan boleh menjadi ciuman kematian bagi pemain poker yang berpengalaman. Oleh kerana banyak pemain baru tidak mengenali ketika mereka bermain dengan kecondongan, berpegang pada had anda boleh menjadi cara yang baik untuk mengurangkan kerugian ketika anda tersasar dari strategi anda. Sekiranya anda merasakan kes kecondongan muncul, tidak kira sama ada anda telah mencapai had anda atau tidak, pendekatan terbaik adalah berdiri dan pergi.

Tekanan sedikit semasa bermain poker dalam talian adalah perkara biasa dan bahkan boleh menjadi baik kerana ia membuat anda tetap tajam, tetapi mengekalkan tekanan itu sama pentingnya dengan menjaga simpanan wang anda. Sekiranya anda merasa tertekan dengan tekanan dalam permainan, maka tumpuan anda tidak lagi pada permainan. Sebagai pilihan, terlalu santai juga boleh menjadi kesalahan dalam permainan yang terkenal memberi ganjaran kepada pemain agresif.

Walaupun poker percuma dan poker tunai menawarkan dua pengalaman yang sangat berbeza, jika anda tidak pernah bermain poker kompetitif sebelum itu, bermain meja percuma boleh menjadi cara yang baik untuk menguji perairan. Anda tidak boleh mengatasi persaingan yang agak lembut di bilik poker mata sahaja , maka anda akan menjadi sasaran mudah di meja tunai. Dalam keadaan yang sama, jika anda tidak dapat mengatasi kehilangan mata, anda mungkin tidak bersedia untuk bermain dengan wang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *