Evolusi Tumpukan Kad – Kad Muka

Seorang komander tentera di tentera Perancis, yang bertempur bersama Joan of Arc juga merupakan tukang yang merancang dan membuat kad. Namanya Etienne de Vignolles, AKA La Hire. Saint Joan sangat mengesankannya dengan keberanian dan kepahlawanannya sehingga dia menghilangkan para ksatria di geladak demi satu wanita. Menghiasi kad dengan motif keagamaan, atau menggambarkan bentuk manusia tidak menjadi masalah bagi Gereja Katolik. Raja Daud diwakili di dek oleh raja sekop dengan pedang di tangannya dan anak panah di kakinya. Charles the Great diwakili oleh raja kelab, Julius Caesar menjadi raja berlian, dan Alexander the Great, raja hati. Oleh itu, empat sumber peradaban barat diwakili oleh empat raja.

Penggambaran tentang apa yang sekarang kita panggil Queens and Jacks tidak selaras dengan mega888. Ratu sekop, dilukis dalam bentuk Athena, juga dimaksudkan untuk mengingatkan Joan of Arc yang suka berperang. Ratu berlian adalah Rahel cantik yang ditunggu-tunggu oleh Jacob selama 14 tahun sebelum dia dapat menjadikannya sebagai isterinya. The Queen of Hearts bermaksud Judith, heroin yang telah memenggal kepala Holofernes. Sementara ratu klub adalah gambar kolektif dan mewakili raja favorit abstrak tertentu, bernama Argine, yang tampaknya merupakan anagram “regina” (ratu), atau yang mungkin dimaksudkan untuk menyarankan Joan of Arc lagi, sebagai raja kelab adalah Charles Yang Agung, pemimpin Katolik Perancis .memimpin.

Jack sekop adalah simbol salah satu kesatria gelanggang Charlemagne. Hector mempertahankan berlian; La Hire sendiri adalah untuk hati, sementara kelab diwakili oleh Judas Maccabeus. Demi kepelbagaian, empat jack mewakili empat ksatria terkenal: Lancelot, Ogier, Roland, dan Valery. Setiap nama ksatria tertera di bawah gambar mereka di kad. Mereka adalah pemuda yang berambut panjang, bercukur bersih, tentera menggunakan kapak pertempuran. Mereka semua membeli Valery dengan kaki anjing yang serupa dengan anjing peliharaan. Ini mungkin berlaku kerana Valery juga merupakan pengrajin utama dek.

Semakin rendah skala, kami mempunyai sepuluh kad menjadi dua, ditandakan dengan nombor dan nilai yang sesuai. Ace yang merupakan perkataan Inggeris yang bermaksud “unit” mempunyai terjemahan dalam bahasa Perancis, Sepanyol, Jerman dan lain-lain yang setara, seperti: seperti, pantat, aus, dll. Ace mempunyai pangkat yang lebih rendah daripada keduanya. Ini sangat mengecewakan Gereja Katolik pada abad pertengahan kerana Tuhan adalah “satu” dan sistem numerik apa pun yang mendefinisikan bilanganNya sebagai penghujatan dan dianggap bersekutu dengan syaitan. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan teori ini, anda pasti akan melihatnya dalam perjalanan ke penjara bawah tanah.

Ace hari ini bermaksud mega888 yang hampir metafizik – intipati kesatuan, jika anda mahu, yang menjadi lebih berharga daripada satu personifikasi. Pada hakikatnya, haruskah satu kad mudah diberikan atribut mistik seperti itu?

Perkara ini dibahaskan pada Zaman Pertengahan seperti yang kadang-kadang dilakukan hari ini. Banyak negara di dunia kita tidak membezakan masalah rohani dan material dengan kedua-duanya penting untuk definisi diri. Pada zaman moden ini, mungkin lebih dari sekadar zaman kuno, rasional, mistik, dan bahkan secara terang-terangan dihormati dalam reka bentuk dek kad.

Jika tidak, kad-kad itu sangat berguna bagi kami kerana memenuhi kelas atau gabungan kelas tertentu pada zaman pertengahan atau zaman kebangkitan semula. Hierarki asas dek dari Raja ke bilangan terendah, dan kemungkinan kombinasi dari 2.598.960 nilai berbeza-beza, nilai kombinasi ditentukan oleh kelangkaan, memungkinkan banyak kemungkinan untuk memproyeksikan aspirasi sosial dan spiritual siapa pun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *